Ryby a dary moře

Ryby obsahují kvalitní lehce stravitelné živočišné bílkoviny a velké množství vitamínů a minerálů, proto jsou vhodnou součástí zdravého jídelníčku. Rybí maso se doporučuje i jako prevence proti mnoha chorobám a má nízkou energetickou hodnotu, tudíž je také ideální při redukční dietě.

porce 100 g Kcal KJ
Kapr 106 443
Štika 86 360
Lín 78 327
Sumec 163 682
Pstruh 120 500
Okoun 88 368
Halibut 72 301
Hejk 91 381
Candát 42 176
Cejn 108 453
Uzená makrela 182 762
Losos 203 850
Mořský vlk 97 406
Treska - filety 65 274
Aljašská treska 61 254
Smažené filé 227 948
Tuňák 108 452
Tuňák v oleji 278 1163
Sardinky v oleji 252 1053
Tresčí játra 594 2485
Zavináč 217 909
Rybí prsty - průměr 172 720
Surumi tyčinky 139 583
Krevety 75 315
Kalamáry 69 288
Humr 95 399

 


Kalorické hodnoty potravin slouží pouze jako orientační pomůcka při redukci váhy. Optimální hmotnosti dosáhnete pouze vyváženým jídelníčkem, dostatkem pravidelného pohybu a přísunu tekutin.

TIP NA DNEŠEK

Lunární kalendář na dnešní den: