Přílohy

V české kuchyni se tradičně používají velmi kalorické přílohy, které se při troše snahy dají upravit tak, aby neztratily nic ze své chuti, ale naopak ztratily po kalorické stránce. Pokud je naším cílem snížení váhy, měli bychom se úplně vzdát smažených hranolek, knedlíků z bílé mouky a jiných sice chutných příloh, ale také kalorických bomb.

porce 100 g Kcal KJ
Brambory vařené  62 260
Brambory pečené bez tuku  57 237
Brambory smažené 274 1148
Bramborové hranolky 194 812
Š'touchané brambory 296 1240
Bramborová kaše 101 423
Rýže vařená 124 520
Rýže dušená 183 766
Dušené kysané zelí 112 468
Houskový knedlík 242 1011
Bramborový knedlík 156 654
Dušená mrkev 45 190
Dušený špenát 24 100

 


Kalorické hodnoty potravin slouží pouze jako orientační pomůcka při redukci váhy. Optimální hmotnosti dosáhnete pouze vyváženým jídelníčkem, dostatkem pravidelného pohybu a přísunu tekutin.

TIP NA DNEŠEK

Lunární kalendář na dnešní den: